artikel

Summerpudding

Horeca

Soort recept Nagerechten Soort keuken Engels Aantal personen 4 Bereiding Laat gelatineblaadjes weken in koud water. Maak het fruit schoon en bewaar het afgedekt in de koeling. Bedek de terrinevorm met plasticfolie en bekleed de bodem met briocheplakken. Verwarm wijn en citroensap en voeg suiker toe. Los gelatine op in dit mengsel. Verdeel mengsel over […]

Soort recept Nagerechten

Soort keuken Engels

Aantal personen 4


Bereiding

Laat gelatineblaadjes weken in koud water. Maak het fruit schoon en bewaar het afgedekt in de koeling. Bedek de terrinevorm met plasticfolie en bekleed de bodem met briocheplakken. Verwarm wijn en citroensap en voeg suiker toe. Los gelatine op in dit mengsel. Verdeel mengsel over 2 rvs-bakjes en voeg bij het ene het rode fruit en bij het andere het blauwe. Vul de terrinevorm laagje voor laagje: brioche, rood fruit, brioche, blauw fruit enzovoort. Eindig met brioche. Sprenkel het vocht dat overblijft over de brioche en dek de terrine af met plasticfolie. Zet de terrine minimaal 6 uur in de koeling.
Snijd de terrine in plakken van 2 cm. Maak een qeunelle van de geslagen slagroom en leg deze net buiten het bord. Leg daarnaast de Summerpudding en een mooi bolletje van het vanille-roomijs. Garneer met een beetje vers fruit.

Ingrediënten

100 gram aardbei € 0,72
100 gram basterdsuiker € 0,12
100 gram blauwe bes € 2,71
100 gram braam € 3,31
0,25 stuks briochebrood € 0,68
0,2 centiliter citroensap € 0,13
100 gram framboos € 0,38
1 gram gelatine € 0,03
100 gram rode bes € 0,20
1 deciliter slagroom € 0,29
2,8 deciliter vanilleroomijs € 0,77
1 deciliter witte wijn, zoete € 0,40

Kostprijs € 9,75
Prijs p.p. € 2,44