artikel

Tempura

Horeca

Tempurameel is gemaakt op basis van tarwebloem, rijstbloem en aardappelzetmeel. Het wordt in de Japanse keuken gebruikt voor frituurbeslag; de toepassing is het te vergelijken met ons bierbeslag.

Tempura

Het is een makkelijk en neutraal beslag waar je eenvoudig smaken aan kunt toevoegen. Bovendien is het heel snel gaar, zodat de garnituur die je erdoor mengt niet zo gauw zal verbranden.

Meestal wordt tempurabeslag hartig gebruikt, maar je kunt er ook zoete smaken aan toevoegen. Vervang daartoe een gedeelte van het ijswater waarmee het tempurameel wordt aangemaakt door een lekkere likeur of witte wijn. Voeg er bovendien wat nootjes en een beetje suiker aan toe. Haal vervolgens verse witte druiven door dat beslag en frituur die. Met een beetje ijs en een bijpassende saus is dit een heerlijk dessert. Serveer er bijvoorbeeld een theelikeur (Zuidam) bij.Op deze manier kun je met talloze smaken en producten variëren.

Exclusief voor u als abonnee van Misset Horeca

Toegangtot alle recepturen