artikel

Warme halve kreeft met pasta, gepocheerd ei, truffeltapenade en olijfolie

Horeca

Soort recept Hoofdgerechten Soort keuken Frans Aantal personen 4 Bereiding Bloem met eidooiers, eetlepel olijfolie en zout tot deeg mixen (eventueel nog een beetje olijolie of water toevoegen). Pastadeeg op pastamachine tot tagliatelle draaien en laten drogen. Kreeft 4 minuten in ruim water koken, daarna schoonmaken en in stukjes snijden. Eieren in water met azijn […]

Soort recept Hoofdgerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 4



Bereiding

Bloem met eidooiers, eetlepel olijfolie en zout tot deeg mixen (eventueel nog een beetje olijolie of water toevoegen). Pastadeeg op pastamachine tot tagliatelle draaien en laten drogen. Kreeft 4 minuten in ruim water koken, daarna schoonmaken en in stukjes snijden. Eieren in water met azijn en zout op laag vuur pocheren; de eidooier moet zacht blijven. Pasta koken met water en zout. Kreeft op smaak brengen met peper en zout en in een beetje olijfolie kort bakken. Truffeltapenade aanmaken met een beetje olijfolie. Pasta met kreeft mengen en in midden van bord dresseren. Gepocheerd eitje op pasta leggen en bedekken met plakje truffelkaas. Truffeltapenade met olijfolie over de kaas en om het gerecht heen dresseren.

Ingrediënten

0,2 centiliter azijn € 0,00
200 gram bloem € 0,12
10 stuks eierdooiers € 0,90
4 stuks eieren € 0,36
1,5 kilogram kreeft (Canada) € 37,50
1,04 deciliter olijfolie € 0,54
50 gram truffelkaas € 1,45
50 gram truffeltapenade € 0,93

Kostprijs € 41,80
Prijs p.p. € 10,45