artikel

Argentijnse goulashsoep (Carbonada)

Horeca

200 gram rundvlees 15 gr. bouillonpoeder of 1 bouillonblok 15 gr. sambal oelek 20 gr. maïzena 50 gram maïskorrels 50 gram kidneybeans 75 gr. ui 100 gr. aardappel 100 gr. groene paprika 100 gr. rode paprika 50 gram boter BereidingswijzeBreng ongeveer 1½ liter water aan de kook met daarin het rundvlees en het bouillonpoeder en […]

200 gram rundvlees
15 gr. bouillonpoeder of 1 bouillonblok
15 gr. sambal oelek
20 gr. maïzena
50 gram maïskorrels
50 gram kidneybeans
75 gr. ui
100 gr. aardappel
100 gr. groene paprika
100 gr. rode paprika
50 gram boter

Bereidingswijze
Breng ongeveer 1½ liter water aan de kook met daarin het rundvlees en het bouillonpoeder en zet het vervolgens op een zeer laag vuur zodat hier in ongeveer twee uur, zonder te koken, een krachtige bouillon van wordt getrokken. Snijd intussen de ui, de paprika’s en de aardappel in kleine blokjes en bak deze in de boter. Mix de maïskorrels en de kidneybeans tot kleine stukjes in de blender. Wanneer de bouillon klaar is haal dan het vlees eruit en voeg de gebakken kleine blokjes paprika, ui met de blokjes aardappel en de mix van maïskorrels en kidneybeans toe, en laat dit gedurende tien minuten zachtjes doorkoken. Snijd intussen het vlees in kleine blokjes en voeg dit toe aan de bouillon wanneer de groenten bijna gaar zijn. Los de maïzena op in een kopje koud water en voeg dit al roerend aan de zacht kokende bouillon toe. Na ongeveer vijf minuten begint de soep wat te binden en is de soep klaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels