artikel

Asperges met lamsham, pistachenootjes en een sabayon met Hoegaarden

Horeca

Soort recept Hoofdgerechten Soort keuken Nederlands Aantal personen 4 Bereiding De asperges schillen, de onderste wat harde stukken verwijderen en in ruim water met een snufje zout in tien tot twaalf minuten gaar koken. Ervoor zorgen dat ze niet te zacht worden. Asperges uit het water halen, late uitlekken en warm houden. De eidooiers in […]

Soort recept Hoofdgerechten

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 4



Bereiding

De asperges schillen, de onderste wat harde stukken verwijderen en in ruim water met een snufje zout in tien tot twaalf minuten gaar koken. Ervoor zorgen dat ze niet te zacht worden. Asperges uit het water halen, late uitlekken en warm houden. De eidooiers in een kom, au bain-marie loskloppen. De kom boven een pan gevuld met heet water plaatsen. Erop letten dat de kom niet in contact komt met het hete water. Het bier bij beetjes toevoegen en goed kloppen tot een lobbig geheel is ontstaan. Vervolgens de koude boter bij beetjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De asperges verdelen over voorverwarmde borden, de saus op de asperges lepelen en bestrooien met fijngeknipte bieslook. De opgerolde plakjes lamsham ernaast leggen en de verkruimelde pistachenootjes over de plakjes lamsham verdelen. Een goed gekoeld glas Hoegaarden hierbij drinken.

Ingrediënten

1,5 kilogram asperge € 10,50
0,1 stuks bieslook (bosje) € 0,10
4 stuks eierdooiers € 0,36
2 deciliter Hoegaarden € 2,47
150 gram lamsham € 1,60
1 gram peper € 0,01
30 gram pistachenoten € 0,32
50 gram roomboter € 0,25
1 gram zout € 0,00

Kostprijs € 15,62
Prijs p.p. € 3,90