artikel

Beerenburgpeer met boerenkwark en kruidkoekijs

Horeca

Soort recept Nagerechten Soort keuken Nederlands Aantal personen 4 Bereiding Halveer de peren. Snijd kruidkoek brunoise.Peren: meng de Beerenburg, de zoete wijn, het suikerwater, de kaneelpijp, het citroensap en de sinaasappelschil en breng het aan de kook (dit is het pocheervocht). Laat het inkoken tot driekwart van de oorspronkelijke hoeveelheid. Bind het pocheervocht met iets […]

Soort recept Nagerechten

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 4


Bereiding

Halveer de peren. Snijd kruidkoek brunoise.
Peren: meng de Beerenburg, de zoete wijn, het suikerwater, de kaneelpijp, het citroensap en de sinaasappelschil en breng het aan de kook (dit is het pocheervocht). Laat het inkoken tot driekwart van de oorspronkelijke hoeveelheid. Bind het pocheervocht met iets maïzena, leg de peren erin en breng het geheel opnieuw aan de kook. Tijdens het afkoelen moeten de peren onder het vocht staan.
Boerenkwark: meng de kwark met citroensap en poedersuiker tot een gladde, egale saus.
Kruidkoekijs: klop de eidooiers los met de helft van de suiker. Vermeng de overige ingrediënten en breng het mengsel aan de kook. Giet nu de compositie bij de eidooiers en roer het geheel goed door. Giet het mengsel terug in de pan en laat het garen tot maximaal 72 ºC. Laat alles nu afkoelen en zeef de compositie. Draai het ijs op in een ijsmachine.
Presentatie: snijd de peren in plakjes en leg deze in een cikel op het bord. Lepel de boerenkwark. Lepel iets van het afgekoelde pocheervocht over de peer en garneer met een chocoladegalette.

Ingrediënten

1 deciliter beerenburg € 0,90
150 gram boerenkwark € 0,29
1,5 deciliter citroensap € 9,77
2 stuks eierdooiers € 0,18
0,2 stuks kaneelstokjes € 0,12
30 gram kruidkoek € 0,09
400 gram peren € 0,79
20 gram poedersuiker € 0,06
5 centiliter room € 0,13
100 gram sinaasappel € 0,15
50 gram suiker € 0,05
1,5 deciliter volle melk € 0,10
2 deciliter witte wijn, zoete € 0,80
Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels