artikel

Bladerdeegtaartje met gepocheerde peer en blue stilton

Horeca

Soort recept Nagerechten Soort keuken Frans Aantal personen 4 Bereiding Rol het bladerdeeg, steek 4 rondjes uit en prik deze in met een vork. Bak in de oven op 190°C gedurende 7 minuten.Pocheer de peren in witte wijn, water, suiker, citroen en het vanillestokje. Draai een sorbet van de perencoulis, suiker, witte wijn en een […]

Soort recept Nagerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 4


Bereiding

Rol het bladerdeeg, steek 4 rondjes uit en prik deze in met een vork. Bak in de oven op 190°C gedurende 7 minuten.
Pocheer de peren in witte wijn, water, suiker, citroen en het vanillestokje. Draai een sorbet van de perencoulis, suiker, witte wijn en een vanillestokje. Kook de rode port met de appelstroop lichtjes in met de tijm.
Presentatie: bedek het bladerdeegtaartje met een waaier van peer; verwarm deze in de oven. Leg op het laatste moment de Blue Stilton kaas over de peer en plaats het geheel onder de salamander. Dresseer het gerecht op het bord, maak van de perensorbet een quenelle, doe die in een hoorntje van kletskopdeeg en dresseer de portsaus rondom.

Ingrediënten

5 centiliter appelstroop € 0,12
200 gram bladerdeeg € 0,44
200 gram Blue Stilton € 2,54
100 gram citroen € 0,19
500 gram peren, Doyenne € 0,99
250 gram perencoulis € 1,02
5 centiliter rode port € 0,64
200 gram suiker € 0,20
0,1 stuks tijm (bos) € 0,14
1 stuks vanillestokje € 0,68
2 deciliter witte wijn € 0,72

Kostprijs € 7,67
Prijs p.p. € 1,92