artikel

De kater te lijf

Horeca

Een wandeling of een tochtje met een rondvaartboot helpt niet om de alcohol te verdrijven. De frisse lucht zorgt er wel voor dat u zich iets beter voelt. Water drinken is ook belangrijk wanneer u al een kater heeft. Door alcohol daalt de bloedsuikerspiegel. Dit veroorzaakt vermoeidheid. Het eten van fruit kan de kater niet […]

De kater te lijf

Een wandeling of een tochtje met een rondvaartboot helpt niet om de alcohol te verdrijven. De frisse lucht zorgt er wel voor dat u zich iets beter voelt.

Water drinken is ook belangrijk wanneer u al een kater heeft.

Door alcohol daalt de bloedsuikerspiegel. Dit veroorzaakt vermoeidheid. Het eten van fruit kan de kater niet oplossen, maar het helpt wel om uw bloedsuiker weer op peil te brengen. Nog een reden om fruit te eten: het bevat veel vocht.

Pijnstillers helpen wel degelijk de hoofdpijn te verminderen en kunnen zonder problemen worden ingenomen. Paracetamol is een aanrader omdat het de maag ontziet.

Het kost de lever anderhalf uur om één glas alcohol af te breken. Er zijn geen middeltjes die dit proces kunnen versnellen. Wie een kater heeft, kan dus niet veel meer doen dan veel te rusten en voldoende water te drinken.

Reageren
Heeft u nog een goede anti-kater tip? Mail het de redactie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels