artikel

Focaccia met Australische fusionsalade

Horeca

Australië is een land van vele culturen. dAt uit zich ook in het eten, waarin vaak mediterrane en verfijde oosterse ingrediënten gecombineerd worden. Focaccia komt oorspronkelijk uit Genua, waar het door de Etrusken op hete stenen boven gloeiend houtskool gebakken werd. Nu wordt het voor het bakken bestrooid met zeezout en rozemarijn (of andere Italiaanse kruiden) en besprenkeld met olijfolie.

Focaccia met Australische fusionsalade

Ingrediënten voor 2 personen
1 (voorgebakken) focaccia
1 rode ui, in partjes
1 rode paprika, in brede repen
1 courgette, in plakjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel limoensap
1 theelepel sambal badjak
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel knoflookbieslook, in stukjes van 1 cm
30 g rucola of veldsla

Verwarm de grill voor. Schep op een bakblik de ui, paprika, courgette en olijfolie door elkaar en rooster de groenten onder de grill in ca. 5 minuten beetgaar, schep ze regelmatig om. Klop intussen in een kom een dressing van het limoensap met de sambal, sojasaus en sesamolie. Schep het bieslook erdoor. Snijd de focaccia (diagonaal) in 2 stukken en snijd deze overlangs door. Leg de onderkanten op 2 borden , en verdeel de rucola of veldsla erover. Schep de geroosterde groenten door de dressing en schep ze dan op de onderkanten van de focaccia. Leg de bovenkanten van de focaccia er losjes op.

Bereidingstijd: 15 minuten

Morgen het recept voor een Franse knoflook-broodsoep.

Wil je nu nog meer broodrecepturen bekijken?Ga dan naar www.brood.net
De site van het Voorlichtingsbureau Brood.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels