artikel

Gegrilde drumsticks met paprika-Chilisaus

Horeca

Hoofdgerecht voor 4 personen
8 drumsticks
120 ml water of bouillon
120 ml zonnebloemolie
4 rode+groene+gele paprikas in reepjes
4 teentjes kleingesneden knoflook
12 dl sweet Chilisauce
120 ml water
8 lange repen katenspek
peper

Bereiding
Leg de drumsticks in de magnetronschaal met het water.
Dek af met de folie.
Gaar de kip voor in de magnetron gedurende ca. 10 minuten.
Laat de kip uitlekken en uitdampen.
Verwarm de olie in de pan.
Roerbak hierin de paprika met de knoflook.
Voeg de saus en het water toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Omwikkel de kip met het spek en grill ze goudbruin en gaar.
Maak de saus op smaak af met peper.

Lekker met: gekookte mihoen, kroepoek en de paprikasaus.
Wijntip: rode Spaanse als Navarra.