artikel

Ovenschotel met kalkoenfilet, asperges en Passendale

Horeca

Soort recept Hoofdgerechten Soort keuken Nederlands Aantal personen 4 Bereiding Het wit van de prei in ringetjes snijden, wassen en laten uitlekken. Kalkoenfilet in blokjes snijden. Een mengsel van twee eetlepels olie en twee eetlepels boter verhitten in een braadpan en hierin de blokjes kalkoenfilet aanbraden. De preiringetjes en de bouillon erbij doen en in […]

Soort recept Hoofdgerechten

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 4Bereiding

Het wit van de prei in ringetjes snijden, wassen en laten uitlekken. Kalkoenfilet in blokjes snijden. Een mengsel van twee eetlepels olie en twee eetlepels boter verhitten in een braadpan en hierin de blokjes kalkoenfilet aanbraden. De preiringetjes en de bouillon erbij doen en in ruim dertig minuten zacht stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. De asperges schillen, in stukjes van 5 cm snijden en met een snufje zout beetgaar koken. Laten uitlekken en afkoelen. De aardappelen schillen, in blokjes snijden en met een snufje zout zacht koken. Samen met de melk en het mespuntje nootmuskaat pureren tot een gladde massa. Een vuurvaste ovenschotel beboteren, het kalkoenmengsel over de bodem verdelen, de stukjes asperge hierop leggen en afdekken met aardappelpurr. De ovenschotel in het midden van de oven plaatsen en bij een temperatuur van 160 graden Celsius bakken tot de korst lichtbruin van kleur is geworden. Zo warm mogelijk serveren met een tomatensalade en fijngeknipte bieslook Drink hierbij een goed gekoeld glas Passendale.

Ingrediënten

350 gram aardappelen € 0,14
600 gram asperge € 4,20
500 gram kalkoenfilet € 4,26
1 deciliter kippenbouillon € 0,36
1 deciliter melk € 0,06
1 gram nootmuskaat € 0,01
1,5 deciliter Passendale € 1,13
1 gram peper € 0,01
500 gram prei € 2,22
60 gram roomboter € 0,30
3 centiliter zonnebloemolie € 0,03
1 gram zout € 0,00

Kostprijs € 12,72
Prijs p.p. € 3,18

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels