artikel

Perenstrudel met nogatine en zoethoutijs

Horeca

Soort recept Nagerechten Soort keuken Frans Aantal personen 10 Bereiding Vermeng de bloem, water en olie en kneed ze tot een deeg. Laat het deeg op een lichtwarme plaats een uur rusten en dek af met wat olie. Breng room, melk, suiker en zoethout aan de kook en laat het mengsel 15 minuten trekken. Voeg […]

Soort recept Nagerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 10


Bereiding

Vermeng de bloem, water en olie en kneed ze tot een deeg. Laat het deeg op een lichtwarme plaats een uur rusten en dek af met wat olie.
Breng room, melk, suiker en zoethout aan de kook en laat het mengsel 15 minuten trekken. Voeg de losgeslagen eidooiers toe en laat het geheel rosé binden. Laat de compositie afkoelen en draai hem in de ijsmachine tot een mooi smeuïg ijs.
Schil de peren en snijd ze aan blokjes. Karameliseer de noten in de suiker en stort de massa op een plateau dat ingesmeerd is met olie. Hak de nogatine fijn en vermeng deze met de stukjes peer en de rozijnen.
Vorm van het deeg een bol en rol deze op een tafellaken met de deegroller uit. Trek daarna met de handen het deeg volledig uit op een tafel, zodanig dat de tafel geheel is bedekt. Het deeg moet zo dun zijn dat je erdoorheen kunt kijken.
Beboter nu het deeg en strooi de cakekruimels eroverheen. Leg het perenmengsel aan de lage kant in een baan op het flinterdunne deeg en rol het geheel voorzichtig op met behulp van het tafellaken. Snijd de strudel aan stukken en bestrijk deze met gesmolten boter. Bak de strudel in 5 minuten af op 200 ºCelcius in het midden van de oven.
Verdeel de strudel in porties en serveer deze met het zoethoutijs.

Ingrediënten

130 gram amandel € 1,11
330 gram bloem € 0,20
50 gram boter € 0,25
10 stuks eierdooiers € 0,90
130 gram hazelnoot € 1,38
3 centiliter melk € 0,02
3 centiliter olie € 0,11
1,3 kilogram peren, Doyenne € 2,56
6,5 deciliter room € 1,74
65 gram rozijnen € 0,20
330 gram suiker € 0,32
2 deciliter water € 0,00
20 gram zoethout € 1,36

Kostprijs € 10,16
Prijs p.p. € 1,02

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels