artikel

Sorbetijs met aardbeien en Chapeau Fraise

Horeca

Soort recept Nagerechten Soort keuken Arabisch Aantal personen 4 Bereiding De flesjes bier goede koelen in de koelkast. De aardbeien wassen en de kroontjes verwijderen. Vier aardbeien achterhouden voor de garnering en de rest in een blender of met een staafmixer pureren en bloemenhoning erdoor roeren. Wat gepureerde aardbeien verdelen over de bodem van vier […]

Soort recept Nagerechten

Soort keuken Arabisch

Aantal personen 4



Bereiding

De flesjes bier goede koelen in de koelkast. De aardbeien wassen en de kroontjes verwijderen. Vier aardbeien achterhouden voor de garnering en de rest in een blender of met een staafmixer pureren en bloemenhoning erdoor roeren. Wat gepureerde aardbeien verdelen over de bodem van vier hoge glazen, het sorbetijs hierop doen en tussen elk bolletje nog wat gepureerde aardbeien verdelen. De glazen vullen met het gekoelde bier. Garneren met de aardbeien en enkele blaadjes verse munt.

Ingrediënten

250 gram aardbei € 1,81
4,8 deciliter appelijs € 1,20
5 centiliter Chapeau Fraise € 0,38
30 gram honing € 0,18
0,001 stuks munt (bos) € 0,00

Kostprijs € 3,57
Prijs p.p. € 0,89