artikel

Spaanse pan con tomate

Horeca

Gebruik voor deze Spaanse sneetjes eens wildgebakken brood: stoer en ambachtelijk brood met een opengescheurde korst. Door het deeg losser te rollen ontstaat een luchtige structuur met gaten. De opengescheurde korst ontstaat doordat het deeg met de naad naar boven wordt gebakken.

Spaanse pan con tomate

Ingrediënten voor 1 sandwich
½ ongesneden vloerwit
1 blikje ansjovisfilets
3 tomaten
zout, versgemalen peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie
3 eetlepels (Spaanse) olijfolie
1 grote teen knoflook
6 zwarte olijven zonder pit, in plakjes

Verwarm een grillpan voor tot gloeiend heet. Snijd van het brood 2 grove sneden en rooster ze mooi bruin in de grillpan. Laat intussen de ansjovisfilets uitlekken op een flinke laag keukenpapier. Halveer 1 tomaat en verwijder de zaadjes. Ontvel de andere tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep ze in een kom om met wat zout en peper, 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel olijfolie.Wrijf de sneetjes geroosterd brood eerst in met een halve teen knoflook en daarna met de gehalveerde tomaat. Sprenkel er wat olijfolie over. Leg de sneetjes op een bord en schep de tomatensalade erop. Leg op elk sneetje 2 reepjes ansjovis en strooi de olijven en de rest van de peterselie erover.

Bereidingstijd: 15 minuten

Morgen het recept voor een originele Amerikaanse clubsandwich.

Wil je nu nog meer broodrecepturen bekijken?Ga dan naar www.brood.net
De site van het Voorlichtingsbureau Brood.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels