artikel

Champignonrecepten

Horeca

De afgelopen weken heeft u kunnen genieten van verschillende champignonrecepten. Vandaag presenteert de culinaire redactie een overzicht van alle recepten die de revue hebben gepasseerd. Verder nog tips om champignons schoon te maken, te bewaren en te bakken.

Champignonrecepten

Schoonmaken
Was champignons niet in water, maar maak ze droog schoon met een borsteltje, doekje of keukenpapier. Tijdens het wassen nemen champignons veel vocht op- een soort sponseffect- dat ze tijdens de bereiding weer loslaten. Dit gaat ten koste van de smaak.

Bewaren
Champignons kun je na aankoop in de verpakking 2-3 dagen in de groentela van de koelkast bewaren.

Bakken
Gebakken champignons smaken heerlijk op brood of toast. Verhit een scheutje olie of een klintje boter in de koekenpan of wok en bak plkajes champignons al omscheppend in enkele minuten bruin van kleur. Strooi er eventueel basilicum, oregano, paprika-of kerriepoeder over. Je maakt het helemaal af door reepjes ham, spekjes of stukjes tomaat mee te bakken.

Alle recepten op een rijtje
* Salade van veldsla met champignons
* Reuze-champignons gevuld met tonijn
* Broodje champignon-ananassalade
* Boerenomelet met champignons
* Panpizza met champignons
* Mini-champignonburgers
* Champignonwraps
* Portabella met ei
* Champignonsandwiches
* Taco’s met pittige champignons

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels