artikel

Kokkie

Horeca

Adres hoofdkantoor>/b>1e Beukenlaan 27313 AJ ApeldoornTelefoon(055) 55 32 70Fax(055) 55 85 90ContactpersoonA.G. Koller Eigenaar/moederbedrijfKomos B.V. ActiviteitenExploiteren van Kokkie snackbars in midden- en oost Nederland, met in de toekomst uitbreiding naar de overige gebieden in centraal Nederland. De zaken zijn over het algemeen gevestigd in of aan de rand van het centrumgebied van een kleine tot […]

Adres hoofdkantoor>/b>
1e Beukenlaan 2
7313 AJ Apeldoorn
Telefoon
(055) 55 32 70
Fax
(055) 55 85 90
Contactpersoon
A.G. Koller

Eigenaar/moederbedrijf
Komos B.V.

Activiteiten
Exploiteren van Kokkie snackbars in midden- en oost Nederland, met in de toekomst uitbreiding naar de overige gebieden in centraal Nederland. De zaken zijn over het algemeen gevestigd in of aan de rand van het centrumgebied van een kleine tot middelgrote stadskern. De bereikbaarheid en de parkeerfaciliteit moeten goed zijn. Cafetaria Kokkie is een traditioneel cafetariabedrijf met uniforme huisstijl, beleid ten aanzien van prijs, assortiment, promotie, publiciteit en openingstijden ( zeven dagen per week open).

Aantal vestigingen in Nederland
9

Totale omzet in Nederland (excl. BTW)
5 miljoen euro

Aantal medewerkers
65

Mission statement
Kokkie snackbar richt zich op de consument, die bekend is met het cafetariabedrijf en die kiest voor cafetaria Kokkie vanwege de positieve aspecten.

Verwachte groei in 2002
twee filialen

Franchisekenmerken

Aangesloten bij Nederlandse Franchisevereniging:Nee
Aard franchising: Soft
Verplichte inkoopJa
Minimum eigen vermogen franchisenemer 22.689,- euro
Entreefee:2.269 euro
Jaarlijkse entreefee:1.134,- euro
Extra promotiebijdrage:n.v.t.
Andere verplichten van de franchisenemer:Goed ondernemerschap en doorzettingsvermogen, een investering aan eigen geld van minimaal tien procent van de verbouwings- en inrichtingskosten, logo etc.

Diensten ten behoeve van franchisenemer
Haalbaarheidsonderzoek
Vestigingsplaatsonderzoek
Collectieve verzekering
Verplichte centrale inkoop
Werving en selectie personeel
Franchisehandboek aanwezig
Korting op geldlening bij bank

Begeleiding in dagelijkse praktijk
Ondersteuning vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn; beleidsbepaling, centrale kasregistratie met tussentijdse overzichten en einde jaarsafrekening met rapportage, bevoorrading vanuit de inkoopcombinatie in Apeldoorn. Verder regelt de franchise-organisatie de financieringsaanvraag, de verbouwing en de inrichting, de exploitatieopzet met begrotingen en verwachte winstontwikkelingen. Ook verzorgt de franchisegever opleidingen en trainingen van personeel en dergelijke. Het vestigingsplaatsonderzoek wordt door de organisatie in samenwerking met het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf Nederland verricht. Minimaal vier maal per jaar wordt overleg gepleegd op individuele basis. De franchise-overeenkomst wordt overeengekomen voor een bepaalde periode en is eensluidend voor alle deelnemers, het handboek Kokkie maakt onderdeel uit van deze overeenkomst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels