artikel

Misérable met kerrie-sherry-ijs

Horeca


Ingrediënten voor de misérable:
125 gram eiwit
25 gram suiker
125 poedersuiker
125 gram geschaafde amandelen
20 gram bloem

Ingrediënten voor de botercrème:
100 gram boter
56 gram poeder
300 gram patisseriecrème

voor het ijs
vanille-ijs naar eigen recept
50 gram suiker
2 theelepels kerrie
2 dl droge sherry

en verder:
frambozen.

Bereiding:Klop voor de misérable het eiwit sijtf met de suiker. Maal de poedersuiker fijn met de amandelen. Meng dit alles met de bloem, strijk het uit op een bakplaat met vetbrij papier bak af in een oven van 170º C.

Meng voor de botercrème zachte boter met poedersuiker en vervolgens met patisseriecrème.

Warm voor het ijs 50 gram suiker en 2 theelepels kerrie op, blus deze af met 2 dl droge sherry. Maak een basisrecept vanille-ijs en voeg draaiend de kerrie-sherry-siroop toe.

Serveer de misérable met het ijs en een krokant koekje, garneer met frambozen.

Exclusief voor abonnees van Misset Horeca en Snackkoerier

Toegang tot alle recepturen

Toegang tot alle recepturen