artikel

Reuze-champignons gevuld met tonijn

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen
1 blikje tonijn in olie (ongeveer 200 gram)
¼ ui
1 kleine appel
6 reuzechampignons
50 gram geraspte belegen kaas
4 eetlepels magere kwark
peper,zout
1 ½ dl bouillon van een blokje

Reuze-champignons gevuld met tonijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de tonijn in een zeef uitlekken. Snij het stukje ui fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de vrucht in stukjes. Maak de champignons schoon. Draai de stelen van de champignons voorzichtig uit de hoeden. Snij de stelen in stukjes. Doe de tonijn in een kom en prak de vis met een vork fijn. Schep de ui, de appel, de stukjes champignonstelen, de geraspte kaas, de kwark, peper en zout door de tonijn.

Vul de champignonhoeden met het vismengsel. Zet de gevulde reuzechapignons in een ovenschaal. Schenk een laagje bouillon in de schaal en laat de champignons in de oven in ongeveer 15 minuten gaar en lichtbruin van kleur worden. Leg de gevulde reuzechampignons met behulp van een pannenkoekmes op twee bordjes. Lekker met geroosterde schijfjes stokbrood.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels