artikel

Asperge-ijs met gegrilleerde amandelen en tomatenconfiture

Horeca

Ingrediënten
4 dl aspergecoulis, gemaakt van gepocheerde aspergevoeten
1 dl melk
2,5 dl slagroom
250 g suiker
6 eidooiers
Tomatenconfiture:
75 cc water
150 g suiker
1 eetl roze pepers
8 gehalveerde tomaten
0,5 theel worchestersaus
0,5 vanillestokje
4 bl basilicum (zeer fijn gesneden)
100 g amandelschilfers (gebruineerd op 180°C)

Bereiding:
IJs:
Kook de melk met de slagroom en de suiker. Sla de eidooiers schuimig in de keukenmixer. Voeg de aspergecoulis bij de melk-roommassa. Sla vervolgens de melk-roommassa koud bij de eidooiers. Laat bij voorkeur de compositie een dag rusten in de koelkast alvorens hem in het bekken van de sorbetière te gieten, waarin hij tot een smeuïg ijs gedraaid wordt.

Los voor de tomatenconfiture de suiker op in het water. Voeg de tomaten, de worcestersauce en het vanillestokje toe. Laat dit alles een uur op een klein vuur konfijten. Wrijf daarna de gehele massa door een puntzeef en voeg tenslotte basilicum en roze pepers toe.

Presentatie:
Maak een spiegel van de tomatenconfiture en leg hierop drie quenelles asperge-ijs. Strooi de gebruineerde amandel hierover en garneer met een mooi kroontje basilicum.
Terug naar receptenoverzicht…