artikel

Bladerdeegtaartje met gepocheerde peer en blue stilton

Horeca

Ingrediënten
200 g bladerdeeg
500 g Doyenne peren
200 g Blue Stilton
200 g suiker
2 dl witte wijn
water
1 vanillestokje
1 citroen
250 g perencoulis Boiron
50 g appelstroop
50 cc rode port
10 g tijm

Bereiding
Rol het bladerdeeg, steek 4 rondjes uit en prik deze in met een vork. Bak in de oven op 190°C gedurende 7 minuten.

Pocheer de peren in witte wijn, water, suiker, citroen en het vanillestokje. Draai een sorbet van de perencoulis, suiker, witte wijn en een vanillestokje. Kook de rode port met de appelstroop lichtjes in met de tijm.

Presentatie: bedek het bladerdeegtaartje met een waaier van peer; verwarm dit in de oven. Leg op het laatste moment de Blue Stilton kaas over de peer en plaats het geheel onder de salamander. Dresseer het gerecht op het bord. Maak van de perensorbet een quenelle, doe die in een hoorntje van kletskopdeeg en dresseer de portsaus rondom.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels