artikel

Bloem van kammosselen en zalm met limoen

Horeca

Ingrediënten
12 kammosselen
4 roosjes zalm
10 g zalmeitjes
2 limoenen
1,5 eetl honing
0,5 dl limoenazijn
2 dl zonnebloemolie
4 stengels bieslook
8 takjes tijm

Bereiding
maak een vinaigrette van limoen, azijn, honing en zonnebloemolie en breng deze op smaak met peper en zout.

Maak de kammosselen schoon en verwijder de kam. Spoel de schelpdieren in koud water en laat ze uitlekken. Snijd de kammosselen in dunne plakjes.

Leg de plakjes dakpansgewijs op de borden. Plaats de roosjes zalm in het centrum en dresseer de oranje kammetjes van de schelpdieren als blaadjes eronder.

Lepel de vinaigrette over het geheel. Plaats de borden gedurende 1 minuut in een voorverwarmde oven of in een salamander. Garneer met zalmeitjes, tijm en bieslook.
Terug naar receptenoverzicht…