artikel

Bonbon van tonijn met gegrilde coquilles Saint-Jacques

Horeca

Ingrediënten
200 g tonijnfilet
12 coquilles1 paksoi 50 g taugé 75 g kool 1 teen knoflook1 bos waterkers

Sojasaus:
20 cl sojasaus
20 cl chilisaus
verse gember
1 sjalotje

Bereiding
Bestrijk de coquilles licht met olie, grilleer ze aan een kant en houd ze lauwwarm op een ovenschaal.

Snijd de groenten fijn en roerbak ze kort. Laat ze afkoelen, pluk de waterkers en houd deze apart.
Kook de sojasaus en bind deze indien nodig met aardappelzetmeel.

Snijd de tonijnfilet op de snijmachine (stand 5) in dunne tranches als voor carpaccio. Leg de tranches op een rond bord, overtrokken met plastic folie. Herhaal deze handeling, zodat per bord in totaal 4 porties worden verkregen.

Leg een portie carpaccio op de werkbank en doe er in het midden een hoopje roerbakgroenten op. Vouw de uiteinden van de carpaccio bij elkaar en vorm een mooie bonbon.

Presentatie: maak de waterkers aan met olijfolie, peper en zout en leg de gevouwen bonbon erop. Dresseer de saus er omheen. Verwarm de coquilles en dresseer deze eveneens rondom de bonbon.
Terug naar receptenoverzicht…