artikel

Bresse duif op groene linzen

Horeca

Ingrediënten4 duiven, geknipt op karkas200 g groene linzen knoflook, tijm, rozemarijn 100 g eendenlever 400 g Nicolai aardappel 25 g truffeljus15 g truffelparures 2,5 dl gevogeltejus BereidingKook de linzen af met knoflook, tijm en rozemarijn. Maak met een pommesparisienneboor mooie aardappelballetjes en kook deze beetgaar. Kook de gevogeltejus in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. […]

Bresse duif op groene linzen

Ingrediënten
4 duiven, geknipt op karkas
200 g groene linzen
knoflook, tijm, rozemarijn
100 g eendenlever
400 g Nicolai aardappel
25 g truffeljus
15 g truffelparures
2,5 dl gevogeltejus

Bereiding
Kook de linzen af met knoflook, tijm en rozemarijn. Maak met een pommesparisienneboor mooie aardappelballetjes en kook deze beetgaar. Kook de gevogeltejus in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid.

Maak af met de truffelparures en voeg vlak voor het serveren de truffeljus toe. Bak de duif aan.

Laat deze ongeveer 10 minuten in de oven braden en daarna nog 10 minuten rusten op een lauwwarme plaats. Bak de aardappelballetjes goudgeel. Stoof de linzen met een klontje boter op. Voeg op het laatste moment de blokjes eendenlever toe. Haal de duivenborstfilets van het karkas.

Presentatie: leg op de linkerhelft van het bord de aardappeltjes en lepel in het midden de linzen met daarop de duivenborstfilets. Maak de saus af met een klontje koude boter. Lepel de saus over en rond de filets.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels