artikel

Broodje Menzing

Horeca

Een echte specialiteit van ons bedrijf, zo omschrijven Dennis Menzing en zijn partner Toyna het ‘Broodje Menzing.’ ‘Een gerecht moet ook bijzonder zijn als het de naam krijgt van het bedrijf. Daarmee wordt het als het ware een visitekaartje.

Broodje Menzing

Het gerecht bestaat uit een zacht bolletje belegd met reepjes gekruid varkensvlees, ham, ui, paprika en champignons en gegarneerd met wat rauwkost. ‘De ingrediënten worden op de bakplaat gebakken, aan het eind voeg ik wat ketjap toe voor de smaak en kleur’, aldus Dennis. Het broodje prijkt sinds 1995 op de menukaart. Dat jaar maakte Dennis de overstap vanuit een restaurant naar de cafetaria van zijn ouders. Het idee voor het broodje nam hij mee. ‘In het restaurant was het een luxer gerecht met rode wijnsaus. In aangepaste vorm is het een perfect gerecht voor onze cafetaria.’ Het broodje is een echte hardloper, weet Toyna. ‘Het is onzin om te zeggen dat klanten er voor omrijden, in dat soort verhalen geloof ik niet. Maar we hebben wel veel vaste gasten die het broodje nemen.’

Cafetaria Menzing rekent €4,30 voor het broodje. ‘Het is een goed product daardoor is de toch pittige prijs geen probleem. Veel gasten willen er graag pindasaus bij, dat rekenen we extra.‘ Menzing behaalt met deze prijs een brutomarge van 73 procent. ‘Bovendien is het niet veel werk om het broodje te maken doordat alle ingrediënten klaar staan.’

De specialiteit heeft een prominente plaats tussen de displaydia’s. ‘De mensen vinden het er lekker uitzien op de foto. Dat wekt de vraag op.’ Met het ‘beleg’ als basis zijn er door de jaren meerdere specialiteiten ontstaan. Zo prijken frites en een hamburger of schnitzel met de toevoeging ‘Menzing’ op de kaart . ‘In de vakantieperiode voeren we elk jaar actie met een bouwvakmenu. Dat is een Friet Menzing of Schnitzel Menzing met frisdrank en een ijsje of sorbet toe.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels