artikel

Cajun Salmon

Horeca

Ingrediënten
4 zalmfilets à 200 gram
50 g cajunkruiden
500 g gemengde salade
170 g vinaigrette
400 g groene paprika, rode paprika en uiringen
4 partjes citroen
170 g creoolse mosterd
Mexicaanse rijst:
500 g snelkook rijst
15 g tomatenpuree
50 g wortelblokjes
0,75 l kippenbouillon
pastavorm
50 g rode paprika
50 g groene paprika
0,08 l zonnebloemolie
5 g komijn

Bereiding:
Blackened zalm:

besprenkel de zalmfilet met cajunkruiden (zowel boven- als onderkant). Laten bakken. Op de temperatuur letten zodat hij niet verbrandt. Als de filet half gaar is voorzichtig omdraaien. Nu in een keer helemaal afbakken; niet te ver anders wordt de filet te droog. Direct vanuit de pan op het bedje van paprika’s en uien schikken. Hierboven tussen de salade en de rijst een bakje met de creoolse mosterd zetten. Garneren met een partje citroen op de zalmfilet.

Mexicaanse rijst:
verwarm een sauteerpan tot 150°C. Voeg olie, uien, wortelen en rijst toe. Sauteer gedurende 3 minuten. Voeg tomatenpuree, groene en rode paprika’s en komijn toe. Roer het geheel goed door elkaar. Strijk de rijst glad en voeg de kippenbouillon toe. Nogmaals goed roeren en weer goed glad strijken. Deksel op de pan doen en temperatuur verlagen naar 50°C. Raak de rijst niet aan gedurende 20 minuten. Kijk of de rijst gaar is. Haal de rijst uit de pan en laat afkoelen.

Gemengde salade: snijd vier verschillende slasoorten (lollo blanco, lollo rosso, frisé en rode sla) op gelijke grootte. Was de sla verschillende keren in ruim koud water met wat witte azijn. Hierna uit het water nemen en goed droog maken.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels