artikel

Chocoladesoufflé met gemarineerde ananas

Horeca

Ingrediënten
3 eieren
100 g suiker
100 g bloem (gezeefd)
15 g cacaopoeder
130 g couverture bitter
130 g boter
1 ananas
1 fles spumante
specerijen
150 g suiker

Bereiding
Klop de eieren samen met de suiker au bain-marie luchtig. Smelt de couverture samen met de boter. Spatel de bloem en de cacao door de eimassa. Voeg de gesmolten couverture toe en spatel een en ander luchtig door.

Stort de massa in soufflébakjes die bestreken zijn met boter en suiker. Bak de soufflé in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 7 minuten.

Snijd de ananas in plakken en steek deze uit. Marineer ze warm in spumante, suiker en specerijen.

Presentatie: bestrooi de soufflé met poedersuiker in het eigen vormpje op een onderbord. Serveer de klein gesneden ananas apart in een glas ernaast.
Terug naar receptenoverzicht…