artikel

Citaten Antonio Gomes

Horeca

‘Iedere ochtend als de bestellingen binnenkomen, sta ik er met mijn neus bovenop. Controleren of het klopt en of de kwaliteit goed is. Ik ben dan snel geagiteerd, zo ben ik erop gespitst dat de producten van topkwaliteit zijn.’

‘Ik ben er gigantisch op tegen dat een kok zich alleen met koken bezighoudt.’

Ik word wel eens op bescheidenheid aangesproken. Dan zeggen ze: ‘Je moet je groot profileren.’ Dan zeg ik: Ik ben al groot genoeg. Ondanks dat het leuk is om te doen, is dit een harde wereld. Het draait uiteindelijk om geld verdienen, kunnen concurreren met andere bedrijven. Dat vraagt kennis en inzicht.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Antonio Gomes
Terrine van eendenlever met morieltjes en truffeldressing
Taartje van schorpioenvis en gegrilde sint-jakobsschelpen met limoendressing
Krokante tuile met zoete aardappelmousse, zomerfruit en chocoladesaus
Parelhoenfilet in groene kool met serrano-ham, sojasaus en sesamzaadjes

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels