artikel

Citaten Bart Kreikamp

Horeca

‘Ik ben een duizendpoot, maar koken is toch het leukste wat er is.’

‘Liefde voor het vak kweken, daar mankeert het vaak aan.’

‘We persen onze eigen olijfolie.’

‘Ik heb een brede functie: chef-kok/bedrijfsleider. Als chef kom ik voldoende aan het zelf koken toe. ‘s Avonds ben ik altijd in de keuken, meestal als vliegende keep. Als de druk van de ketel is ga ik naar boven, naar mijn kantoor. Want daar verdien je het meeste geld: door de dingen goed te organiseren en de rekeningen van de leveranciers te controleren, prijzen te vergelijken, en door te kijken of er nog leuke aanbiedingen zijn. Als je alleen maar in de keuken staan, laat je dat allemaal lopen.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Bart Kreikamp
Taartje van huisgerookte zalm met een frisse salade van roquette en friséesla
Luchtig geslagen meloenijs met grappa, vijgen en een scherf van honingwafels
Ribstuk en filet van edelhert met risotto en tuinboontjes
Gegrilde tarbotfilet met tomaat-olijvendressing, gebakken asperges en een fondue van tomaat en basilicum

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels