artikel

Citaten Chris Michels

Horeca

‘Ik ben iemand die niet stil kan zitten; altijd met mijn vak bezig, dus veel uit eten.’

‘De eenvoud van een gerecht, daar gaat het om. Aan een goed product hoef je niet veel te doen. En als ik dan vijftien aardappelchips en zes blaadjes zus en twee zo op mijn bord krijg en de smaak is twee keer niks, of het product is net niet wat het moet zijn. Voor het oog is het prachtig, maar verder. Ik vind: als je ganzenlever koopt, moet je goede ganzenlever kopen; als je kreeft geeft, moet je goede kreeft geven, en vis moet kersvers zijn. Dat is het allerbelangrijkste.’

‘Ik ben niet Roomser dan de paus, maar ik heb wel een bepaalde filosofie en daar wijk ik niet vanaf. Ik doe het op mijn manier: uitgaan van een eersteklas product en daar iets leuks van maken en niet overdrijven. Meer niet.’

‘Mijn filosofie was: ik wil lekker koken maar ik werk niet met ganzenlever, kreeft en dergelijke producten. Maar de gasten vragen er toch naar. En nu staat mijn kaart vol met dat soort spul.’

‘Als ik soms van koks hoor: ik ben zeven dagen in de week open en ik kook altijd zelf, dan denk ik, dan doe je toch iets verkeerd.’

Bekijk hier 5 toprecepten van Chris Michels
Salade van gemarineerde asperges met een carpaccio van lichtgerookte zeeduivel en wilde-tijmdressing
Combinatie van roergebakken asperges en kalfszwezerik op een spiesje van zoethout met een gember-sojasaus

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels