artikel

Citaten Dirk Appeltans & Jaco Coppoolse

Horeca

Dirk Appeltans
‘We verstaan elkaar gewoon goed en we vullen elkaar goed aan’, aldus Dirk. ‘Waar bij mij een vraagteken staat, staat bij hem een punt en waar bij hem een vraagteken staat, staat bij mij een punt.’

‘In de zomer heb ik elke dag een rubriek in de krant: Lui maar lekker. Altijd een heel simpel gerecht. En dan ga ik weleens bij huismoeders koken zonder mijn bezoek aan te kondigen. Ik bel gewoon aan. De aardappels staan dan vaak al geschild. Dan laat ik zien wat je allemaal met een aardappel kunt doen. Ik vind het leuk dat over te brengen.’

‘We willen graag dat die jongens hier iets leren en straks als ze ergens anders werken ook nog aan ons denken. Formeel zijn we geen leermeester, maar vanuit ons hart wel. Dat is de liefde voor het vak.’

Jaco Coppoolse
‘Ik weet nog dat ze me waarschuwden voor ik hier kwam. Dirk werkte hier toen al. Dat zou een zware dobber worden, zeiden ze, want er waren al verschillende chefs geweest en niemand kon met Dirk werken. Maar dat pakte heel anders uit, want we konden het juist heel goed met elkaar vinden. We vullen elkaar aan.’

‘We hebben nooit afgesproken echt als team op te treden. Dat is zo gegroeid, uit wederzijds respect. Tja, en van wie zijn dan de gerechten die we koken? Als er een nieuwe kaart gemaakt moet worden gaan we ergens zitten, met een biertje, een kop koffie, een cognacje, of we gaan ergens eten, en dan beginnen we te praten.’

‘Ze schrijven weleens: Dirk Appeltans, de chef van La Butte, en dan komt hij naar me toe: verdorie, hebben ze me weer chef genoemd. Maar dan zeg ik: wat maakt dat nou uit? Laat toch waaien. Nee, we hechten geen van beiden aan titels.’

Bekijk hier 5 toprecepten van Dirk Appeltans & Jaco Coppoolse

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels