artikel

Citaten Edwin Kats

Horeca

‘Tijdens mijn opleiding kreeg ik les van een Meesterkok, Leon Ernst. Dat leek me wel leuk. Meesterkok, het hoogst haalbare in Nederland. Als ik dat eens zou kunnen bereiken, dacht ik toen.’

‘In het lijstje van bedrijven waar ik gewerkt heb, kom je inderdaad bekende namen tegen: Jan Hekkelman, Robert Kranenborg, Cas Spijkers. Maar als je me nu vraagt van wie ik het meest geleerd heb, dan is dat Kranenborg.’

‘Op de filosofie van Kranenborg probeer ik voort te bouwen. Ik heb inmiddels wel mijn eigen stijl ontwikkeld, maar ik probeer ook altijd gerechten te verzinnen waar een gedachte achter zit, een bepaalde smaakcombinatie.Niet zo maar een takje of een worteltje erbij omdat het zo leuk kleurt.’

‘De kenmerken van mijn kookstijl zijn: eerlijk, duidelijk en hoog op smaak. Krachtige gerechten. Maar vooral: alles moet herkenbaar zijn; geen farcejes en pureetjes.’

‘Ik zoek de spanning meestal in de combinaties.’

Bekijk hier 5 toprecepten van Edwin Kats
Coquilles met groene kool, gestoofde inktvis en saus van zacht gekookte eitjes
Wilde-kooieendfilet met eens trudel van Pata Negra-ham en witlof geserveerd met een cantharellensaus
Met paprikacoulis geglaceerde zeeduivelfilet met artisjok en sjalotten

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels