artikel

Citaten Henk Swank

Horeca

Over Kolkzicht: ‘We zijn begonnen als café-retaurant. Maar daarna zijn we als uitsluitend restaurant verdergegaan. Heel bewust hebben we langzaam de drempel verhoogd. Er zijn voldoende bedrijven in de buurt waar je rond lunchtijd een uitsmijter kunt eten, maar wij doen het anders. We hebben zulke leuke dingen op de kaart staan. Als wij uitsmijters zouden verkopen, zou het terras de hele dag vol zitten met bezoekers met uitsmijters, terwijl anderen die graag op onze manier willen lunchen geen plaats vinden. De drempel is nou ook weer niet zo hoog dat mensen niet naar binnen durven, maar het moet wel duidelijk zijn dat we geen café zijn maar uitsluitend restaurant.’

‘Ik ben niet iemand die zegt: ik hoef niet veel te verdienen, als mijn gasten maar tevreden zijn. Ik vind het wel belangrijk dat ze het naar hun zin hebben, maar we werken ons het hele jaar drie slagen in de rondte en dan moet daar aan het eind van het jaar wel iets tegenover staan.’

‘Het doel moet toch zijn: een winstgevend bedrijf.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Henk Swank
Salade met gebraden kwartelboutjes, gebakken ganzenlever en balsamicodressing
Met Parmezaanse kaas gegratineerde kabeljauw en tomaten-basilicumsaus
Bladerdeegbakje gevuld met verse vruchten en warme kruidensabayon

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels