artikel

Citaten Ilonca van der Werf

Horeca

‘Ja, ik ben ambitieus.’

‘Ik doe niet onder voor andere Meesterkoks.’

Over De Abdij van Dockum: ‘Als je een bedrijf als het onze hebt, en je hebt de Meestertitel, dan zou ik wel heel erg blij zijn met een Michelinster. Het is niet zo dat ik er echt naartoe zal werken, maar als je eenmaal een bepaald niveau bereikt hebt, dan wil je daarook wel voor beloond worden: anders werk je je niet tachtig uur in de week helemaal een slag in de rondte.’

‘We zitten mooi geprijsd in de markt, niet te hoog en niet te laag, betaalbare luxe. Er moet wel wat verdiend worden, maar ook dat is haalbaar, zelfs in Dokkum.’

‘Koken en eten zijn ‘in’.Kijk maar naar het aantal kookprogramma’s op tv, en de kookclubs. En moet je eens zien wat er allemaal in de supermarkten lig aan producten tegenwoordig. Dat maakt de uitdaging voor ons koks wel groter.’

‘Ik vind: al word je putjesschepper, zorg dan maar dat je de beste putjesschepper wordt. Doe waar jij je prettig bij voelt en maak goed gebruik van je eigen mogelijkheden.’

‘Ja, het idee om kok te worden kwam heel plotseling. Ik keek een keer midden in de nacht naar een talkshow over het onderwerp ‘gaan voor je doelen’ en toen dacht ik: ik word kok. Zo ging het echt. Ik stond ook wel altijd in de keuken te kijken, maar ik realiseerde me toen pas, dat is het, dat kan ik. Ik word kokn. Nou, en daar ben ik dan.’

Bekijk hier 3 toprecepten van Ilonca van der Werf
Gerookte wilde-eendenborstfilet met eendenlever
Ragout van ossenstaart in een röstipannenkoekjes met puree van selderij