artikel

Citaten John van de Put

Horeca

‘Pas nadat ik na een paar jaar Landbouwschool ontdekte dat dat het ook niet was, ging ik naar de LTS, Consumptieve Technieken. Toen pas ging het balletje rollen. Altijd was ik bezig met koken.’

‘Heel belangrijk was een vakantie waarin ik kwam te werken in ‘t Soerel in Epe. Een goede leerschool. Er werd toen heel anders gekookt dan nu. Grote schalen met pureeranden en daarin bloemstukken met alles wat in het bos groeide en stukken wild erop. Dat leer je tegenwoordig niet meer.’

‘In het restaurant ben je vaak de hele dag bezig met je pise en place, maar je werkt toch naar een hoogtepunt toe; iedere avond heb je weer première.’

‘Ik ben 24 uur per etmaal kok. Dat houdt nooit op. Ik kan de knop niet omzetten als ik klaar ben met mijn werk. Moet ook niet, want dan kom je niet op nieuwe dingen.’

‘Mijn gerechten zijn vrij rechttoe rechtaan. Gewoon zorgen dat je een mooi product hebt en daar iets mooi van maken.’

Bekijk hier 3 toprecepten van John van de Put
Gebakken Sint-Jacobsmosselen met saffraansaus
Gebakken tonijnfilet met een warme sinaasappeldressing
Gestoofde kalfswang met truffelrisotto en een grappasaus