artikel

Citaten Kevin Wayne Wilks

Horeca

‘Mijn achtergrond is echt klassiek koken, en dat is internationaal, niet bij uitstek Engels. Ik heb in Parijs gewerkt, Zwitserland, Italië, natuurlijk in Engeland en tenslotte in Nederland.

‘We profileren ons niet echt als een bedrijf met Engelse keuken. Ik gebruik alle technieken die ik heb geleerd, zoals funsionkoken, maar ook klassiek Engels, vooral de toetjes, en verder gaan we met de seizoenen mee.’

‘Het is een prachtige uitdaging om de Friese boeren aan de truffel en de fois gras te krijgen. En dat lukt!’

‘Het voordeel van het koken achter de bar: Ik ken iedereen en iedereen kent mijn. Bovendien kook je niet voor een tafel, maar je kookt voor mensen en ziet ze genieten.’

‘Mijn droom was altijd een eigen restaurant.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Kevin Wayne Wilks
Gebraden lamsrump met roergebakken witte asperges en lichtgebonden steranijsjus
Summerpudding
Gebakken gerookte kalfszwezerik met bloedworst en een puree van bospeen en appel