artikel

Citaten Léon Winthaegen

Horeca

‘We hebben een redelijke groei doorgemaakt en dat werd in 2000 beloond met een Bib Gourmande in Guide Michelin, en in 2001 met een ster. Dat geeft vleugeltjes, en nu willen we verder.’

‘Ik ben een paar jaar aan ‘t zoeken geweest naar mijn eigen weg, deed mee met de trend van fusion koken met een Thais sausje en dan dit en dan dat….. Voor mijn gevoel heb ik drie jaar geleden het licht gezien. Toen wist ik wat ik wilde: rustig en puur koken op een klassieke basis en met natuurlijke smaken.’

‘Je moet een smakenpallet ontwikkelen.’

‘Koken, is het een ambacht of is het kunst? Als je mij vraagt waarmee je het koksvak het best kunt vergelijken, met dat van schilder of van timmerman, dan kies ik voor schilder. Hoewel koken natuurlijk ook wel een ambacht is. Timmerman vind ik te oppervlakkig. Maar je hebt koks en je hebt koks.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Léon Winthaegen
Filet van regenboogforel op romige witte kool met gebakken mergelchampignons en koreanderpesto
Geroosterde jonge eendenborst op haricots verts, spekjes en tomaat met gegrilde roseval aardappel
Chocoladesoufflé met gemarineerde ananas
Kreeft met geconfijte kalfswang op selderijcrème met peultjes en truffelschuim

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels