artikel

Citaten Maurice Heutz

Horeca

‘Vorig jaar ben ik Meesterkok geworden, dat blijkt dus te kunnen zonder enige opleiding. Ik heb nooit een leermeester gehad en alles zelf geleerd.’

‘Eigenlijk wilde ik helemaal niet in de horeca. Ik wilde studeren. Ik ben iemand die wil presteren en altijd naar het beste streeft.’

‘Ze vragen me weleens hoe het me lukt een product betaalbaar te houden terwijl ik toch alles zelf maak. Ja, rekenen doe ik echt wel. Ik weet precies wat ik elke maand heb verdiend. Maar ik heb geen keukenpercentage.’

‘Ik werk niet met ’bij een x omzet hoor een x winst’. Ik wil gewoon prettig leven, dat is voor mij het enige wat telt.

‘Alles moet perfect.’

‘Ik gebruik geen convenience, maar ik verdiep me er wel in, omdat ik wil kunnen beargumenteren waarom ik het niet doe.’

Bekijk hier 5 toprecepten van Maurice Heutz
Terrine
Schnitzel
IJsparfait
Brie
Kalfsleverpaté