artikel

Citaten Monique Fuchs

Horeca

‘Toen ik afstudeerde aan de Sociale Academie was ik 22 jaar. Ik kon zo aan het werk als personeelsfunctionaris, maar dan krijg je te maken met mensen die je moet begeleiden, moet aannemen en ontslaan. Ik vond mezelf nog erg jong voor dat soort werk en ben toen kunstgeschiedenis gaan studeren.’

‘Tijdens mijn studie heb ik altijd in de horeca gewerkt. Meteen nadat ik afgestudeerd was aan de Universiteit Utrecht heb ik gesolliciteerd naar een functie als kok bij De Poort, een bekend eetcafé hier in Utrecht. Ik wilde koken.’

‘Mensen vragen weleens ‘vind je het niet jammer dat je niets met je opleiding doet?’, maar ik ga iedere dag fluitend naar mijn werk, waarom zou ik dan iets anders gaan doen waar ik misschien minder plezier in heb?’

‘Ik ben nu plaatsvervangend chef-kok. Ik wil nog geen chef-kok worden omdat ik vind dat het dan allemaal iets te snel gaat.’

‘Al heb ik geen koksopleiding, toch denk ik dat ik een eigen stijl van koken heb ontwikkeld. Ik maak de kaart zelf en druk er best mijn stempel op. Mijn stijl van koken is modern, neigend naar het fusionkoken, alles erg mager en opgebouwd uit duidelijke smaken, helder en fris.

‘De toekomst is voor mij koken.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Monique Fuchs
Gevuld druivenblad met lamsvlees, citroen, rijst en mint
Eend gestoofd in rode port, rozemarijn en crème fraîche
Cognacpeer in een chocoladejasje

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels