artikel

Citroenchips met gekarameliseerde peer en vanille-ijs

Horeca

Ingrediënten
0,5 dl citroensap
2 dl banketbakkersroom
12 citroenpartjes
12 rondjes filodeeg (5 cm)
2 peren (Conférence)
20 g honing
4 bolletjes vanille-ijs

Bereiding
Kook het citroensap in tot de helft en vermeng het met de banketbakkersroom. Bestrijk de helft van de filodeegrondjes met gesmolten boter. Leg er een lepel banketbakkersroom en een partje citroen op. Doe op de andere helft van de filodeegrondjes alleen boter. Leg ze met de boterzijde naar beneden op de andere rondjes (zie ook Tip van de Meester).

Schil de peer, snijd hem in dunne plakken en karameliseer deze in de honing. Bestrooi de filodeegrondjes met poedersuiker en laat ze bruin en krokant worden in de oven gedurende 3 minuten op 200_C.

Presentatie: leg een citroenchip op het bord en leg er een waaier van peer tegenaan. Deponeer vlak voor het serveren een bol vanille-ijs op de compositie en garneer eventueel met wat mint.
Terug naar receptenoverzicht…