artikel

Cognacpeer in een chocoladejasje met kaneelsabayon

Horeca

Ingrediënten
4 conference peren
1,25 dl cognac
75 g suiker
1 kaneelstokje
1/8 citroenschil
50 g pure chocoladecouverture
10 g roomboter
4 eidooiers
50 g poedersuiker
2 dl champenoise
2 g kaneelpoeder
1 minttakje

Bereiding
Peren schillen, steeltjes eraan laten zitten en peren aan onderkant plat afsnijden. Peren zachtjes gaarkoken in water met suiker, kaneelstokje, citroenschil en cognac. In vocht laten afkoelen, daarna laten uitlekken en droogdeppen.

Chocolade met roomboter smelten en over de peren gieten.

Eidooiers met poedersuiker en champenoise au bain-marie tot gebonden schuimige massa kloppen. Sabayon op smaak brengen met kaneelpoeder.

Peer in het midden van het bord leggen, sabayon eromheen dresseren en garneren met mint.
Terug naar receptenoverzicht…