artikel

Compositie van drie soorten vanilledesserts

Horeca

Ingrediënten
3 vanillestokjes / lavendel
3 eidooiers
1,25 dl melk
1,5 g gelatine
2,25 dl room
50 g mascarpone
50 g witte chocolade
70 g suiker
20 g rietsuiker
2 stelen rabarber
0,5 dl crème de cassis
vanille-ijs

Bereiding
Voor de crème brulée: 1,75 dl room, 1,25 dl melk, 2 eidooiers, opengesneden en uitgeschraapte vanillestokjes en lavendel met elkaar mengen. Hierna de massa in eierdopjes gieten en au bain marie in de oven op 180°C gaar maken.

Rabarber in stukken snijden en kort koken in suiker met crème de cassis. Vormen bekleden met stukjes rabarber.

Bavarois maken van vanille, gelatine, 1 opgeklopte eidooier, 0,5 dl melk, de mascarpone, gesmolten witte chocolade en 0,5 dl half geslagen room. De met rabarber beklede vormen afvullen met de bavarois.

De crème brulée be-strooien met rietsuiker en onder de salamander laten kleuren. Hierna op een bord plaatsen samen met het rabarbertaartje en een quenelle vanille-ijs.
Terug naar receptenoverzicht…