artikel

Coquilles met groene kool, gestoofde inktvis en saus van zacht gekookte eitjes

Horeca

Ingrediënten
12 jakobsschelpen
4 bladeren groene kool
160 g gestoofde poulpe
2 zacht gekookte eitjes
1 dl romige vissaus
1 eetlepel
gehakte peterselie
2 eetl olijfolie
20 g roomboter

Bereiding:
Blancheer de koolbladeren en halveer ze. Smeer 4 halve bladeren in met olijfolie en droog ze in de warmkast (908C) tot ze krokant zijn.Maak de coquilles schoon (liefst Bretonse) en laat ze tussen twee doeken in de koelcel opstijven.

Kook de eitjes in 3 minuten zacht en wrijf ze door een bolzeef.

Stoof het groene-koolblad (de andere vier halve) op met wat boter.

Bak de coquilles aan beide zijden goudgeel in de olie en boter.

Leng de zacht gekookte eitjes aan met de romige vissaus en de peterselie.Verwarm de gestoofde poulpe.

Dresseers als alles warm en op smaak is het koolblad, leg hierop de poulpe met de coquilles er omheen, dresseer de saus ertussen en garneer met het krokante koolblad.

Tip: zorg dat de saus niet te heet wordt anders gaan de eitjes stollen.
Terug naar receptenoverzicht…