artikel

Crème brûlee met edeldauw uit Haspengouw

Horeca

Ingrediënten
2 eidooiers
40 g suiker
1,25 dl melk
1,25 dl room
0,5 vanillestokje

8 aardbeien
4 blaadjes mint
4 takjes aalbessen
12 frambozen
1,4 dl Edeldauw Haspengouw

Bereiding
Breng de room met de melk aan de kook en voeg er het opengesneden vanillestokje aan toe. Laat dit even trekken en verwijder dan het vanillestokje. Wrijf het vanillezaad uit de schil en voeg dit weer toe.

Klop de eidooiers met de suiker los en voeg de massa aan de melk/room toe. Laat au bain-marie binden, zodanig dat de vanillezaadjes niet meer naar de bodem zakken. Vul licht beboterde cocotjes met dit mengsel. Gaar gedurende 40 minuten in een combisteamer op variostoom van 85_C. Laat de cocotjes afkoelen.

Serveren: plaats het cocotje op een groot bord. Decoreer met het verse fruit eromheen en serveer er een klein glaasje Edeldauw uit Haspengouw bij. Maak af met mintblaadjes.
Terug naar receptenoverzicht…