artikel

Fruit Fajitas

Horeca

Ingrediënten
1 appel
0,5 ananas
200 g blauwe druiven
1 kiwi
200 g aardbeien
0,5 meloen
12 kaneeltortilla’s
50 g witte chocolade
50 g bruine chocolade
50 g nootjes fijn gemalen
4 bollen vanille-ijs
50 g boter
Fruit Fajitas-saus:
50 g boter zacht
125 g bruine basterdsuiker
1 theel vanille-extract
0,5 theel kaneelpoeder
5 g maïzena
100 cl water
10 cl bananenlikeur
10 cl rum

Bereiding:
Fruit Fajitas: smelt de boter voorzichtig in een sauteerpan. Voeg de in stukjes gesneden appel en ananas toe. Laat deze eerst een beetje gaar worden door ze steeds om te wentelen.

Voeg hierna de wat zachtere fruitsoorten toe: meloen, kiwi, aardbeien, blauwe druiven (gesneden). Laat deze een beetje warm worden door steeds de sauteerpan in beweging te houden. Voeg de Fruit Fajitas-saus toe en laat deze voorzichtig inkoken. Portioneer op vier schaaltjes. Verwarm de kaneeltortilla’s (magnetron 30 seconden). Dresseer een bolletje vanille-ijs op het midden van het bord. Zet er een schaaltje met witte chocolade, donkere chocolade en fijn gemalen nootjes bij en geef dit alles op één bord door.

Fruit Fajitas-saus: doe boter in een pan op zacht vuur. Smelt de boter zonder te laten verbranden of oververhitten. Voeg bruine basterdsuiker, kaneel, bananenlikeur en vanille-extract toe. Laat 2 minuten inkoken terwijl u roert. Meng maïzena met water en voeg toe aan de kokende saus; voeg rum toe en breng het geheel weer aan de kook. Laat 2 minuten koken en neem dan onmiddellijk de pan van het vuur. Koel de saus af.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels