artikel

Gâteau miserable met frambozen, ingekookte port en amandelroom

Horeca

Ingrediënten
100 g eiwit
150 g broyage (mengsel)
50 g tarwebloem
40 g water
1/2 vanillestokje
2 eidooiers
75 g boter
75 g suiker
24 framboosjes
2 dl rode port
100 g crème fraîche
10 g amandelsiroop

Bereiding
Maak als eerste de broyage. Meng hiervoor 100 gram suiker en 100 gram gemalen amandelen en kneed dit goed door.

Maak vervolgens een amandelbiscuit. Sla hiervoor het eiwit stijf, spatel de broyage en de bloem erdoor, verdeel over een bakplaat en bak af op 200°C gedurende 8 minuten.

Kook het water met het vanillestokje, klop het eigeel met de suiker luchtig en voeg dit samen. Gaar het door tot circa 85 à 95°C en zet de massa koud.

Sla de boter luchtig en meng deze met de koude crème. Snijd de amandelbiscuit horizontaal in tweeën en smeer de amandelbotercrème ertussen. Laat opstijven en verdeel in vier gelijkmatige driehoeken.

Kook de port in tot een siroop, meng de crème fraîche en de amandelsiroop erdoor.

Plaats de amandelpunt rechtstandig op het bord. Stapel op de voorgrond de frambozen. Plaats een krokante stengel tegen de schuine kant. Spuit twee strepen saus naast de amandelpunt en garneer met mint en amandelparels.
Terug naar receptenoverzicht…