artikel

Gebakken coquilles Saint Jacques op blini’s

Horeca

  Ingrediënten420 g coquilles schoon (12 stuks)300 g boerenkwark8 g sevrugakaviaar12 blini’s zout1 zakje inktvisinkt   BereidingMeng voor de blini’s 38 g bloem met 1 dl lauwe melk en 25 g gist. Laat dit op een warme plek verdubbelen. Meng 190 g bloem met 2,5 dl melk, 3 eidooiers en zout naar smaak. Spatel beide […]

  Ingrediënten
420 g coquilles schoon (12 stuks)
300 g boerenkwark
8 g sevrugakaviaar
12 blini’s
zout
1 zakje inktvisinkt

 

Bereiding
Meng voor de blini’s 38 g bloem met 1 dl lauwe melk en 25 g gist. Laat dit op een warme plek verdubbelen. Meng 190 g bloem met 2,5 dl melk, 3 eidooiers en zout naar smaak. Spatel beide mengsels door elkaar. Laat tien minuten rusten.

Klop intussen 3 eiwitten stijf. Spatel de eiwitten door het mengsel en bak de pannenkoekjes (zie Tip van de Meester). Meng 1/3 van de kwark met het zakje inktvisinkt en houd deze gekleurde kwark koud.

Bak de coquilles. Let op dat ze niet gaar worden.

Presentatie: leg 3 blini’s op het bord. Plaats er 2 quenelles kwark tussen en lepel hierop de kaviaar. Leg de nog lauwwarme coquilles op de blini’s. Maak een creatieve ‘veeg’ met de gekleurde kwark voor de blini’s langs.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels