artikel

Gebakken lamshaasjes met een lasagne van provencaalse groenten en knoflookjus

Horeca

Ingrediënten
12 lamshaasjes
1 courgette
1 aubergine
12 partjes gekonfijte tomaat
12 plakjes geblancheerde aardappel
2 dl kalfsfond
1 dl rode port
3 teentjes knoflook
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 eetlepel fijngesneden bieslook
olijfolie, peper en zout

Bereiding
Snijd courgette en aubergine in plakken van 1 cm. Bak ze in olijfolie snel om en om. Schik ze met tomaat en aardappel om en om tot een torentje. Bestrooi het torentje tijdens het schikken met de kruiden.

Zet de torentjes op een bakplaatje in een oven van 160_C. Kook voor de saus de fond, de port en de knoflook in tot de helft. Blender de saus. Passeer de saus en monteer deze met een beetje boter. Bak de lamshaasjes om en om. Zet het torentje in het midden van het bord. Leg de lamshaasjes er omheen en lepel de saus over het vlees.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels