artikel

Gebakken Sint-Jacobsmosselen met saffraansaus

Horeca

Ingrediënten
12 coquilles
10 saffraandraadjes
2 dl visfond
1 dl crème fraîche
1 sjalotje (gesnipperd)
50 g boter
peper en zout
1 zakje inktvisinkt
frisé
rode shiso
0,5 dl olijfolie

Bereiding
Inktvisinkt mengen met eetlepel crème fraîche en in plastic spuitzak doen. Visfond met gesnipperd sjalotje en saffraandraadjes aan de kook brengen, crème fraîche toevoegen en langzaam laten inkoken. Saus monteren met boter.

Coquilles schoonmaken en horizontaal doormidden snijden. Bakpan heet laten worden, olijfolie toevoegen en coquilles snel om en om aanbakken tot ze lichtbruin kleuren. Plakjes coquilles op keukenpapier leggen en met peper en zout bestrooien. Plakjes dakpansgewijs in het midden van het bord leggen.

Saffraansaus er omheen dresseren en er met de spuitzak streepjes inktviscrème doorheen trekken. Garneren met geplukte gele frisé vermengd met rode shiso.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels