artikel

Gebakken tonijnfilet met een warme sinaasappeldressing

Horeca

Ingrediënten
400 g tonijnfilet
400 g wilde spinazie
1 sjalotje
2 sinaasappels
1,5 dl olijfolie
2 cl witte-wijnazijn
15 g suiker
peper, zout

gremolata:
30 g peterselie
1 teentje knoflook
1 citroen

Bereiding
Peterselie hakken, knoflook fijn snijden en citroen raspen. Alle ingrediënten met elkaar mengen. Stelen van spinazie verwijderen en spinazie goed wassen, sjalotjes fijn snijden.

Sinaasappels wassen en met behulp van dunschiller schil verwijderen en zeer klein snijden. Sinaasappel uitpersen en sap met witte-wijnazijn, schilletjes en suiker aan de kook brengen.

Geleidelijk olijfolie toevoegen en met staafmixer een licht gebonden saus maken. Sjalotjes aanzweten in olijfolie, spinazie toevoegen, snel garen en op smaak brengen met peper en zout.

Overgebleven olijfolie in bakpan doen en tonijnfilet snel aan één kant bakken. Spinazie uit laten lekken op een zeef en verdelen over borden. Hierop tonijn leggen. Filet op smaak brengen met peper en zout. Sinaasappeldressing over tonijn napperen. Als laatste gremolata op tonijn leggen.
Terug naar receptenoverzicht…