artikel

Gebakken zeebaarsfilet met bospaddestoelen

Horeca

Ingrediënten
680 g zeebaarsfilet
2,5 dl kalfsjus
300 g wilde spinazie
40 g sjalot
80 g oesterzwammen
80 g shii-take
80 g kastanjechampignons
100 g schorseneren
10 cl olijfolie
20 g roomboter
peper en zout

Bereiding
Was de schorseneren, borstel ze schoon en droog ze daarna. Snijd ze op een snijmachine (stand 5) in de lengte in lange dunne plakken. Frituur de plakken schorseneer vervolgens op 160 graden en laat ze uitlekken op papier.

Snipper een sjalotje, borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Kruid de zeebaarsfilets met peper en zout. Verhit olijf-olie in de bakpan en bak de zeebaarsfilets op de huid. Houd de vis hierna warm.

Verhit olijfolie in de bakpan en bak hierin de paddestoelen goudbruin. Roerbak spinazie en sjalotje snel in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de kalfsjus en monteer met roomboter. Leg de spinazie in het midden van het bord, leg hierop de zeebaarsfilet met de huid naar boven. Dresseer hieromheen de kalfsjus en verdeel de paddestoelen over het bord. Garneer het geheel met de gefrituurde schorseneren.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels